25 Ocak 2012 Çarşamba

Yusuf Baykal Bozkurt - Seslendirme Sanatçısı ve Haber Spikeri


Yusuf Baykal Bozkurt' un Ses Demolarına ve kendisiyle ilgili diğer bilgilere, web sitesinden ulaşabilirsiniz. http://www.yusufbaykalbozkurt.com/seslendirme_sanatcisi.html

Biyografisi:
Haber Spikeri, Televizyon Muhabiri, Dublaj ve Seslendirme Sanatçısı Yusuf Baykal Bozkurt, 20 Mayıs 1982'de Malatya'da doğdu.

1995’te TRT’de; Richy Rich, Afacan Deniz, Jetgiller, Ayı yogi, Bugs Bunny ve Şirinler gibi birçok çizgi filmde seslendirme yaparak medya sektörüne adım attı. Eğitiminin yanı sıra radyo programcılığı ve dublaj sanatçılığı yaparak TRT Haber Merkezi’nde stajyer muhabir olarak çalıştı.
1995’ten itibaren sayısız radyo frekansında çocuk programı yaptı. TGRT Haber Merkezi’nde ve TGRT FM’de perfore haber spikeri olarak görev aldı.

850 radyoya saat başı haber okuyarak Türkiye çapında tanınmış bir sese sahip oldu. ATV Haber Merkezi’nde bir dönem perfore haber spikeri, editör ve muhabir olarak görev aldı.
BBC'de Türkçe haber ve Türkçe dublaj spikerliği yaptı. T.C Başbakanlık Kurumsal seslendirme sanatçısıdır.

Yeni Şafak Gazetesinin TVNET adlı haber televizyonun da Gece Spikeri olarak haber sundu.
Çocuklar Duymasın, Kurtlar Vadisi, Süper Baba, Evde Tek Başına 1-2, Vanilla Sky, 007 James Bond, Gemide İsyan - The Bounty, Underground, Interview with the, Vampire(Vampirle Görüşme), APerfect World(Kusursuz Dünya), A Father For Brittany, Cesur Yürek, Kapan (Trapped), Problem Child-Problem Çocuk, Taxi 2, Asterix Sezar'a Karşı, Police Academy, Perili Ev - The Haunting, Büyükanne kuralları, 6 Gün 7 Gece, Ransom(Fidye), Kuşatma - The Siege, Hazine Avcıları, Fantastik Dörtlü, Şeytanın Avukatı, The Matrix, Corelli'nin Mandolini, Prens ve Ben, Dünyalar Savaşı, Samuray'ın Gözyaşları, Kusursuz Fırtına, Özel Tim, Mr. Brooks gibi birçok yabancı ve Türkçe orijinal dizi, sinema filmlerinde dublaj yaptı.

Ayrıca sesini birçok reklam kampanyasında kullandı; Volkswagen, Permatik, Bellona, Atiker, Toto, Citroen, Lipton, Baymak…

2000 yılında Genç Gazeteciler Yarışması Üçüncülük Ödülü, 2003 yılında ODTÜ Grubu 2000’li Yılların Altın Adamları Ödülü, 2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı En İyi Şiir Okuyan ve Yazan Dalında Birincilik Ödülü, 2004 yılında Frekans Dergisi Yılın Başarılı Haber Spikeri Ödülü, 2006 yılında Gazeteciler Derneği Yılın Genç Haber Spikeri Ödülü’nün sahibi olan Yusuf Baykal Bozkurt, Gölgeler Diyarında Aşk, Ben Ben miyim?, Yalnızlık..! Gibi kitapların yazarıdır. Ayrıca; Gölgeler Diyarı adlı şiir albümüne sahiptir.

Kariyerine Seslendirme, Dublaj ve Haber Spikerliği yaparak devam etmektedir.
Şimdilerde Cine5'teki Ana Haber spikerliği görevinin yanı sıra Mürekkep Diksiyon Akademisinin Kurucusu ve Eğitmenidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder